Bergnäsets AIK 2 - Alviks IK (2 - 0)
Match i Division 4 Norrbotten Södra, herrar 2023
Matchstart: 2023-08-11 kl 19:00
Arena: JIABvallen

Bergnäsets AIK 2 stod för en imponerande prestation i division 4 matchen mot Alviks IK på JIABvallen på fredag kväll. Trots att ingen publik kunde närvara på grund av restriktioner, var det ett intensivt derby som varade i 90 minuter.

Matchen började på ett intensivt sätt där båda lagen försökte att ta initiativet. Men Alviks IK lyckades överraska motståndarna på bara sex minuter då ett självmål av Bergnäsets AIK 2 gav dem en ledning.

Bergnäsets AIK 2 försökte att hitta ett sätt att utjämna genom hela första halvlek, men de hade svårt att hitta en lucka i Alviks IK försvar. Dock hade de en bra chans när Amir Hussein Askari från Bergnäsets AIK 2 fick en varning i den 47:e minuten.

Emil Högström, nummer 30 från Bergnäsets AIK 2 fick också en varning i den 52:a minuten. Intensiteten ökade och båda lagen försökte att få bollen i mål.

Mot slutet av matchen, när det såg ut som att Alviks IK skulle hålla ledningen, kunde Emil Högström äntligen få revansch för hans tidigare varning och kvittera i den 88:e minuten, vilket gav Bergnäsets AIK 2 ett nödvändigt mål.

Trots att Alviks IK försökte att ta tillbaka ledningen, var Bergnäsets AIK 2 för starka och lyckades hålla ut och göra slutresultatet 2-0. En bra prestation som kommer ge Bergnäsets AIK 2 självförtroende när de fortsätter sin säsong i division 4.