Luleå SK - Alviks IK (2 - 1)
Match i Division 4 Norrbotten Södra, herrar 2023
Matchstart: 2023-08-23 kl 19:30
Arena: Hertsö IP

Det var en spännande match mellan Luleå SK och Alviks IK på Hertsö IP. Trots att det inte fanns någon publik på plats, bjöd lagen på en underhållande fotbollsmatch i Division 4 Norrbotten Södra, herrar.

Det var Alviks IK som tog ledningen redan efter tre minuter när Linus Backman lyckades sätta bollen i nätet och ge sitt lag en 1-0-ledning. Luleå SK kämpade dock på och lyckades kvittera precis innan halvtid genom Edwin Hamstig, vilket gjorde att lagen gick till pausvila med 1-1 på resultattavlan.

I andra halvlek intensifierades spelet och tempot höjdes. Det blev en tuff match med flera heta dueller på mittfältet och i försvaren. Simon Spolander Liikamaa från Luleå SK drog på sig en varning efter en tuff tackling, och Abdulahi Omer Idris från Alviks IK fick också en varning senare i matchen.

Men det var Luleå SK som drog det längsta strået när Ahmad Sheikh Ayoub lyckades göra 2-1 på ett nickmål i den 86:e minuten. Trots en intensiv avslutning där Alviks IK pressade för en kvittering, höll sig Luleå SK starka och lyckades hålla undan till slutsignalen.

Domaren Keijo Hyvärinen blåste av matchen med resultatet 2-1 till Luleå SK. En viktig seger för laget och en kämpainsats av båda lagen på planen. En tuff match där Luleå SK till slut kunde dra det längsta strået och ta tre viktiga poäng.