Match i Division 4 Östergötland Östra, damer 2022
Matchstart: 2022-05-06 kl 18:45
Arena: Skärblacka IP
Publik: 70

På en solig fredag kväll på Skärblacka IP möttes Skärblacka IF och Lotorps IF B i en spännande match i Division 4 Östergötland Östra för damer. Med en publik på 70 personer på läktaren var det höga förväntningar inför matchen.

Domaren Amra Muratagic blåste igång matchen och det var Skärblacka IF som tog kommandot direkt. Redan i den 17:e minuten satte Nathalie Backlund 1-0 för hemmalaget med ett precist skott i mål. Bara tre minuter senare ökade Ebba Gundmalm på till 2-0 för Skärblacka.

Lotorps IF B gav inte upp och kämpade vidare, vilket gav resultat i den 25:e minuten när Tuva Forsberg reducerade till 2-1 för bortalaget. Men innan halvtidsvilan hann Skärblacka göra ytterligare ett mål, denna gång genom Nathalie Backlund, och ledde med 3-1 inför andra halvlek.

I den andra halvleken fortsatte Skärblacka att dominera spelet och i den 53:e minuten utökade Nellie Wallman ledningen till 4-1. Och det skulle inte ta lång tid innan Nathalie Backlund fullbordade sitt hattrick i den 59:e minuten och fastställde slutresultatet till 5-1 för Skärblacka IF.

Med denna seger fortsatte Skärblacka IF sin jakt på serieledningen medan Lotorps IF B fick nöja sig med en tung förlust. En välspelad match av båda lagen inför en engagerad publik på Skärblacka IP.