Match i Division 4 Skåne Nordvästra, herrar 2023
Matchstart: 2023-09-09 kl 13:00
Arena: Toftavallen A-plan

På en solig lördagseftermiddag drabbade Ödåkra IF och Linero IF samman på Toftavallen A-plan i en match som lovade mycket. Linero IF, tabelltopparna, ville bevisa sin dominans medan Ödåkra IF, som ligger näst sist i tabellen, försökte ta tillbaka några poäng och självförtroende.

Matchen inleddes jämnt och båda lagen skapade farliga chanser. Men det skulle vara Linero IF som skulle gå in i halvtidsledning genom en målskytt på 23 minuter, Hampus Ferhm. Ödåkra IF skulle dock inte ge upp, men deras försök att kvittera skulle misslyckas när Eldon Raci och Dennis Persson fick varsin varning.

Andra halvlek skulle se ett aggressivt Ödåkra IF, men det skulle vara Linero IF som skulle öka sin ledning genom Hampus Ferhm, vars andra mål på kvällen kom på 61 minuter. Oliver Svensson Applewhaite skulle sedan få en varning på 78 minuter för Linero IF, men det skulle inte stoppa Linero IF från att öka sin ledning genom Ijara Naoul på 85 minuter och Robin Kolnby två minuter senare.

Ödåkra IF skulle få en varning för Ludvig Kullberg på 88 minuter, men matchen skulle slutligen sluta 0-4 i Linero IF:s favör. Resultatet innebar att Ödåkra IF ligger kvar på sin näst sista plats i tabellen medan Linero IF fortsätter på sin vinstsvit och leder tabellen med en stark målskillnad. Det var en imponerande föreställning från Linero IF och en påminnelse om deras kvalitet.