Match i Division 4 Skåne Södra, damer 2022
Matchstart: 2022-04-28 kl 18:30
Arena: Gärsvalla IP A-plan
Publik: 40

På torsdag kväll möttes Gärsnäs AIS och Sövestads IF på Gärsvalla IP A-plan inför en publik på 40 personer. Domaren Robin Lindsjö höll i trådarna under matchen i Division 4 Skåne Södra för damer.

Matchen började starkt för hemmalaget Gärsnäs AIS som tog ledningen redan efter 12 minuters spel. Agnes Bengtsson stod för målet och skapade en tidig fördel för sitt lag. Efter detta fortsatte Gärsnäs att pressa på och i den 35:e minuten ökade Julia Mellberg på ledningen till 2-0.

I början av den andra halvleken fortsatte Gärsnäs att dominera och det dröjde inte länge innan Julia Mellberg stod för sitt andra mål i matchen, vilket innebar att Gärsnäs hade en 3-0 ledning.

Sövestads IF gav dock inte upp och lyckades reducera genom Ines Göransson i den 53:e minuten, vilket gav laget en liten förhoppning om att kunna komma tillbaka i matchen. Men Gärsnäs var inte att stoppa och i den 62:e minuten gjorde Julia Mellberg sitt tredje mål för kvällen och säkrade därmed en hat-trick.

Matchen slutade 4-1 till hemmalaget Gärsnäs AIS som tack vare segern tog tre viktiga poäng i jakten på seriesegern. Sövestads IF får ta med sig den reducerande målet och fortsätta jobba för att komma tillbaka på vinnarspåret i nästa match.