Kiviks AIF /Sankt Olofs IF - SoGK Charlo 4 - 1

Kiviks AIF /Sankt Olofs IF - SoGK Charlo (4 - 1)
Match i Division 4 Skåne Södra, damer 2022
Matchstart: 2022-04-30 kl 13:00
Arena: Kvarnvallen A-plan

Det var en solig lördagseftermiddag på Kvarnvallen när Kiviks AIF /Sankt Olofs IF tog emot SoGK Charlo i en spännande match i Division 4 Skåne Södra för damer. Trots att det inte fanns några åskådare på plats för att heja på lagen, bjöd spelarna på en underhållande match.

Det var hemmalaget som tog ledningen redan efter fem minuter när Frida Hansson slog in 1-0. Bara två minuter senare ökade hon på sin målskörd och satte 2-0 till Kiviks AIF /Sankt Olofs IF. Hansson visade verkligen vilken målfarlig spelare hon var när hon efter nio minuter fullbordade sitt hat-trick och gjorde 3-0.

SoGK Charlo fick en spelare varnad i den 54:e minuten när Therese Jörgensen drog på sig ett gult kort. Trots detta lyckades laget göra en reducering i den 73:e minuten genom Julia Lennhammer, vilket gav dem lite hopp om att kunna komma tillbaka i matchen.

Men Kiviks AIF /Sankt Olofs IF satte stopp för en eventuell comeback när Klaudia Jaworska satte en straff och ökade på ledningen till 4-1 i den 87:e minuten. Jaworska fick sedan en varning i slutminuterna av matchen, men det kunde inte förändra resultatet.

När domaren Halit Makolli blåste av matchen stod det klart att Kiviks AIF /Sankt Olofs IF hade vunnit med 4-1 och tagit en viktig seger i division 4. En stark insats av Frida Hansson med sitt hat-trick och Klaudia Jaworska med sitt straffmål bidrog till segern för hemmalaget.