Matchstart: 2023-05-26 kl 19:00
Arena: Folkungavallen
Publik: 100

Hargs BK tog emot Ärla IF på sin hemmaplan, Folkungavallen, i en viktig match i Division 4 Södermanland. Med Ärla IF i serieledning och Hargs BK tätt efter, var detta en match som båda lagen behövde vinna för att behålla chansen till avancemang.

Matchen inleddes med en hård kamp på mittfältet, där båda lagen visade upp ett aggressivt spel. Ärla IF fick dock en tidig varning när Adam Bergquist gick över gränsen i närkampen med en motståndare.

Det dröjde inte länge innan Adam Bergquist fick revansch på planen. Efter 21 minuters spel gjorde han 1-0 till Ärla IF efter en nick på en fin hörna.

Hargs BK lät sig dock inte nedslås utan kämpade sig tillbaka in i matchen. I den 30:e minuten kunde Hamse Mohamed Huseen kvittera till 1-1 efter en fin genomskärare från mittfältet.

I andra halvlek fortsatte kampen på mittfältet, men Hargs BK kunde ta ledningen med 2-1 efter en fin prestation från Lukas Linderoth i den 65:e minuten.

Ärla IF försökte sätta press och skapa farliga chanser, men Hargs BK höll emot och kunde till slut ta hem segern med 2-1.

Lagen fick också varsin varning på slutet av matchen. Emil Kun för Ärla IF och Botan Sendi och Marcus Björklund för Hargs BK.

Med denna viktiga vinst kryper Hargs BK närmare serieledande Ärla IF i tabellen. Det var en jämn match där båda lagen kämpade hårt, men Hargs BK visade sig vara starkare i denna drabbning på hemmaplan inför cirka 100 åskådare på Folkungavallen.