Match i Division 4 Södermanland, herrar 2023
Matchstart: 2023-06-02 kl 19:00
Arena: Åsborgen
Publik: 100

På en välfylld Åsborgen i Eskilstuna drabbades Ärla IF och Eskilstuna Babylon IF samman i en viktig match för division 4 Södermanland, herrar. Innan matchen inleddes låg Ärla IF på en stark tredjeplats medan Eskilstuna Babylon IF parkerade på en femteplats.

Matchen började oväntat med ett självmål av Ärla IF efter 15 minuters spel. Eskilstuna Babylon IF tog ledningen med 1-0 trots att de inte hade skapat alltför många farliga chanser. Efter målet följde en rad korta målvaktsavbrott och ännu en varning för Eskilstuna Babylon IF.

Sju minuter innan halvtidsvilan hittade Ärla IFs Victor Eriksson Ek nätet med ett stenhårt skott, vilket innebar att Ärla IF vände matchen till sin favör med ledning 2-1. Halvtidsvilan var inte lugn för Ärla IF, med tre varningar för olika incidenter.

Efter pausen blev det inte bättre för Eskilstuna Babylon IF då Oskar Fornstedt byggde på Ärla IF:s ledning till 3-1 efter ett vackert anfall. Eskilstuna Babylon IF gav dock inte upp, och reducerade till 3-2 med två snabba mål. Först genom Peyman Alkoyuns frisparksmål och sedan genom Rami Orahas straff.

Med matchen nere på en spännande nivå, fick Eskilstuna Babylon IF en tuff utmaning när Krenar Delijaj blev utvisad i den 74:e minuten efter en tuff tackling. Ärla IF utnyttjade kort därefter situationen och ökade sin ledning till 4-2 genom ett vackert mål från Adam Bergquist.

Matchen slutade till slut med 4-2 till Ärla IF, som utan tvekan var det starkare laget denna kväll. Men det var en match som bjöd på många spänning och drama, mycket tack vare Eskilstuna Babylon IF som visade på stort hjärta trots nederlaget. Domarna, Ahmad Dakkeh tillsammans med Adham Ali Saleh och Mohammed Hassan, gjorde ett väldigt bra jobb och höll stämningen i matchen god.