Match i Division 4 Västergötland Södra, herrar 2022
Matchstart: 2022-05-20 kl 19:00
Arena: Ryrsjövallen
Publik: 98

Fredagkvällens match på Ryrsjövallen bjöd på spänning och dramatik när Göta BK mötte Sandareds IF i Division 4 Västergötland Södra. En match som var välbesökt med endast 98 åskådare på plats, men de som var där fick se en spännande match.

Matchen startade jämnt och båda lagen försökte hitta rytm och skapa målchanser. Tolv minuter in i matchen fick Sandareds Abdoulie Bojang en varning efter att ha fällt en Göta-spelare på mittplanen.

Spelet fortsatte att vara jämnt och chanserna var få för båda lagen. Strax innan halvtid fick Göta BK:s Nerkez Berisa en varning efter en tackling som domaren ansåg vara för hård.

Andra halvlek fortsatte i samma spår som den första och det var många frisparkar som delades ut från domaren. Göta fortsatte att pressa och i den 72:a minuten kom det efterlängtade målet. Viktor Mollapolci blev matchhjälte med sitt vackra mål som satt precis inne vid stolproten.

Matchen rullade på och det var många hårda tacklingar som delades ut. 86 minuter in i matchen fick Niklas Andersson en varning, hans andra i matchen, och fick därefter även ett rött kort och lämnade planen.

Tre minuter på övertid fick även Sandareds Anton Nordin ett rött kort efter att ha gjort en tackling från bakom på en Göta-spelare.

Matchen slutade 1-0 till Göta BK, vilket var en viktig vinst för dem i kampen om en plats i toppen av tabellen. En match som bjöd på spänning och dramatik, men där Göta till slut visade varför de är ett av de starkaste lagen i serien.