Match i Division 4 Västergötland Västra, damer 2023
Matchstart: 2023-05-25 kl 19:00
Arena: Noltorpsvallen A
Publik: 50

IF Elfsborg U dominerade matchen mot Alingsås KIK U på Noltorpsvallen A inför en publik på 50 personer. Det var en intensiv match från början till slut, där IF Elfsborg U visade upp sitt kvalitetsspel.

Redan efter fyra minuter tog IF Elfsborg U ledningen genom Holly Neumann, vilket gav laget en tidig fördel. Alingsås KIK U försökte svara men hade svårt att komma förbi IF Elfsborg U:s försvar.

Under den första halvleken ökade IF Elfsborg U sin ledning med två snabba mål från Filippa Molander Sunnerhäll, vilket gjorde att Alingsås KIK U hamnade i en tuff situation. Trots det kämpade Alingsås KIK U på och lyckades reducera innan halvtidsvilan genom Emma Stålbergs straffmål.

I den andra halvleken fortsatte IF Elfsborg U att pressa och skapa chanser. Trots en del bra räddningar av Alingsås KIK U:s målvakt lyckades Hannah Wallin göra ytterligare ett mål för IF Elfsborg U nära slutet av matchen.

När domaren blåste av matchen stod det klart att IF Elfsborg U vunnit med 4-1 mot Alingsås KIK U. Ett resultat som cementerade IF Elfsborg U:s dominans och styrka i Division 4 Västergötland Västra.