Alingsås KIK U - Fristad/Borgstena/Sparsör 0 - 6

Alingsås KIK U - Fristad/Borgstena/Sparsör (0 - 6)
Match i Division 4 Västergötland Västra, damer 2023
Matchstart: 2023-06-11 kl 13:00
Arena: Noltorpsvallen A
Publik: 100

Det var en solig söndag eftermiddag på Noltorpsvallen A, där Alingsås KIK U stod mot Fristad/Borgstena/Sparsör i Division 4 Västergötland Västra för damer. En publik på 100 personer var på plats för att se denna spännande match, som skulle visa sig vara en ensidig tillställning.

Domaren Marko Lagundzic blåste igång matchen klockan 13:00 och det skulle inte dröja länge innan Fristad/Borgstena/Sparsör tog ledningen. Efter 28 minuter spelade satte Ellen Jerkersson bollen i nät för att göra det första målet i matchen och ge bortalaget ledningen med 0-1.

Bara fem minuter senare var det dags igen för Fristad/Borgstena/Sparsör. Tuva Wiktorsson ökade ledningen till 0-2 med sin målglädje. Alingsås försökte kämpa sig tillbaka in i matchen men det ville sig inte och istället ökade Fristad/Borgstena/Sparsör sin ledning.

Efter 38 minuter spelade satte Rocio Ferree bollen i nät och gav Fristad/Borgstena/Sparsör ett komfortabelt 0-3 försprång. Alingsås försökte fortfarande att komma in i matchen men efter 59 minuter blev det ännu värre. Ida Rölander satte bollen i nät och ökade ledningen till 0-4.

Fristad/Borgstena/Sparsör fortsatte att dominera matchen och efter 83 minuter satte Josefine Stendahl bollen i nät och ökade ledningen till hela 0-5. Stendahl ville inte stanna där utan gjorde även sitt andra mål för dagen, vilket skulle visa sig vara det sista målet i matchen. I minut 85 satte hon bollen i nät och gjorde slutresultatet 0-6.

Det blev en tuff match för Alingsås KIK U, som tyvärr bara fick se sig besegrade av Fristad/Borgstena/Sparsör. Trots försök att komma ikapp och göra mål, kunde de inte ta sig förbi det starka bortalaget. Fristad/Borgstena/Sparsör tog en viktig seger och fortsätter sin framgångsrika säsong i Division 4 Västergötland Västra för damer.