Match i Division 5 Gotland, herrar 2022
Matchstart: 2022-05-08 kl 12:30
Arena: Säve konstgräs

Det var en solig söndagseftermiddag på Säve konstgräs när Visby AIK B mötte Levide IF B i Division 5 Gotland, herrar. Trots att publiken var frånvarande på läktaren, var spelarna laddade för en intensiv match.

Redan i den 41:a minuten drog Simon Plenninge på sig en varning för Visby AIK B, följt av en till varning för lagkamraten Robin Aalto Appelqvist i den 42:a minuten. Men det var Visby AIK B som tog ledningen i den 47:e minuten med ett mål av Linus Forsman Beskow, följt av ytterligare två mål av Niklas Ericsson i den 50:e och 53:e minuten.

Levide IF B fick en spelare varnad i den 56:e minuten, men det hindrade inte Visby AIK B från att göra ytterligare två mål genom Niklas Ericsson och Natnail Yohanes Tesfagergish i den 58:e och 78:e minuten.

Trots ett sent mål från Levide IF B genom Tobias Månelind i den 83:e minuten och ett straffmål av Mascud Mohamed Siyad i den 85:e minuten, lyckades Visby AIK B hålla ledningen. Linus Forsman Beskow satte punkt för matchen med sitt andra mål i den 89:e minuten, vilket resulterade i en övertygande seger med 6-2 för Visby AIK B.

Visby AIK B visade sin dominans och säkrade viktiga tre poäng i tabellen, samtidigt som Levide IF B fick se sig besegrade trots en kämpainsats. En underhållande match som bjöd på mål och spänning ända till slutsignalen.