Match i Division 5 Gotland, herrar 2022
Matchstart: 2022-08-21 kl 16:00
Arena: Traume IP A
Publik: 24

Matchen mellan Visby AIK B och IF Hansa-Hoburg på Traume IP A var en spännande batalj som slutade med en dramatisk vändning till fördel för hemmalaget.

Det var IF Hansa-Hoburg som tog ledningen redan i den första minuten genom en nick från Almor Hansson. De fortsatte att pressa på och ökade sin ledning till 2-0 efter 14 minuter genom John Pettersson. Visby AIK B hade svårt att få till sitt spel och hade svårt att hota motståndarlagets mål.

I den andra halvleken vaknade dock hemmalaget till liv och reducerade till 1-2 genom Teddy Magnusson i den 58:e minuten. Bara två minuter senare kvitterade Niklas Ericsson för Visby AIK B och plötsligt var matchen helt öppen.

I den 65:e minuten tog hemmalaget ledningen för första gången i matchen genom ett straffmål av Marius Tiberg. Trots att Visby AIK B fick två varningar senare i matchen lyckades de hålla undan och säkra tre poäng.

Med 3-2 segern mot IF Hansa-Hoburg tar Visby AIK B en viktig seger och klättrar i tabellen. Å andra sidan hamnar IF Hansa-Hoburg näst sist efter en tuff match. Med bara några omgångar kvar av säsongen blir det en spännande avslutning för lagen i Division 5 Gotland.