Match i Division 5 Gotland, herrar 2022
Matchstart: 2022-10-11 kl 19:30
Arena: Säve konstgräs
Publik: 58

Det var en spännande match mellan IFK Visby B och Levide IF B på Säve konstgräs i Division 5 Gotland, herrar. Matchen började kl. 19:30 på tisdag kväll inför en publik på 58 personer. Domaren för matchen var Mats Pettersson, assisterad av Danny Delendzic och Markus Björkander.

Det var Levide IF B som tog ledningen i matchen när Joakim Sahlsten gjorde mål i den 16:e minuten och satte bollen i nätet från en hörna, vilket gav dem en 1-0-ledning. Men IFK Visby B kom tillbaka starkt och Daniel Hansén kvitterade för dem i den 25:e minuten. Bara två minuter senare tog IFK Visby ledningen genom Theo Marquart, vilket gjorde det 2-1 till dem.

Inför halvtid fick Levide IF:s Oskar af Bjur en varning i den 40:e minuten. I den andra halvleken fortsatte IFK Visby att dominera och Albin Kullander gjorde två snabba mål i den 49:e och 51:a minuten, vilket utökade deras ledning till 4-1. Malte Nypelius ökade sedan på ledningen till 5-1 för IFK Visby i den 63:e minuten.

Levide IF gav dock inte upp och Philip Kullander reducerade till 5-2 i den 78:e minuten. Trots Levide IF:s ansträngningar kunde de inte komma närmare och matchen slutade 5-2 till IFK Visby B. En viktig seger för IFK Visby medan Levide IF får ta med sig lärdomar inför kommande matcher.