Match i Division 5 Halland Norrra, herrar 2023
Matchstart: 2023-05-01 kl 14:00
Arena: Västkustvallen
Publik: 350

Idag stod det en spännande match mellan Bua IF och IF Norvalla på schemat. Matchen spelades på Västkustvallen inför en publik på 350 personer. Domarna Mahdi Fathi Doorabati, Patrik Martinsson och Daniel Ramadan var på plats för att döma matchen.

Matchen startade med en varning för IF Norvalla redan efter sju minuters spel. Men det var ändå de som tog ledningen i matchen när Ludwig Östh gjorde mål i den 28:e minuten. Bua IF ville dock inte ge upp och fortsatte kämpa för att komma tillbaka. Det dröjde till den 41:a minuten när Oskar Cronvall lyckades utjämna till 1-1.

I halvtidspausen hade Bua IF laddat om och tog ledningen direkt i den andra halvleken. Labinot Syla gjorde mål i den 46:e minuten och gav Bua IF en ledning på 2-1. IF Norvalla försökte att komma tillbaka men utan att lyckas. Istället utökade Bua IF sin ledning på slutet av matchen när Lindon Kameraj gjorde mål i den 89:e minuten.

Matchen slutade 3-1 till Bua IF som nu ligger på en tredje plats i tabellen. IF Norvalla ligger på en sjätte plats och får fortsätta kämpa för att ta sig uppåt i tabellen igen.