Match i Division 5 Halland Norrra, herrar 2023
Matchstart: 2023-05-29 kl 19:00
Arena: Västkustvallen

Det var en intensiv match på Västkustvallen när Bua IF tog emot Kung Karl BK i Division 5 Halland Norra. Trots att publiksiffran var 0, var det en spännande match som bjöd på många målchanser och hårda dueller.

Det var Kung Karl BK som tog ledningen i den 21:a minuten genom Jonas Reinholdsson, som kunde placera bollen i mål och ge sitt lag en tidig ledning. Bua IF svarade dock snabbt och kvitterade i den 57:e minuten genom Labinot Syla, som var skarp framför mål och satte dit bollen.

Bara tre minuter senare tog Bua IF ledningen genom Labinot Syla igen, som visade prov på sin målfarlighet och gav sitt lag en förtjänt ledning. Situationen förvärrades för Kung Karl BK när Peter Vallmevik fick sitt andra gula kort och blev utvisad i den 70:e minuten.

Bua IF utnyttjade sitt numerära överläge och ökade på sin ledning genom Oskar Cronvall i den 81:a minuten. Trots några varningar åt båda håll under slutskedet av matchen lyckades inget av lagen göra fler mål.

När domaren blåste av matchen stod det klart att Bua IF hade vunnit med 3-1 mot Kung Karl BK. Med denna seger stärker Bua sin position på tredje plats i tabellen, medan Kung Karl BK ligger kvar näst sist.