Match i Division 5 Halland Norrra, herrar 2023
Matchstart: 2023-08-13 kl 16:00
Arena: Norvalla IP
Publik: 111

Det var en spännande match mellan IF Norvalla och Bua IF på Norvalla IP på söndagseftermiddagen. Med en publik på 111 personer och domare Pontus Johansson samt assisterande domare Patrik Martinsson och Fadil Zeneli, var stämningen hög på arenan.

Det var Bua IF som tog ledningen tidigt i matchen när Labinot Syla gjorde mål i den sjätte minuten. IF Norvalla försökte att kvittera men det var Bua som fortsatte att skapa farliga målchanser.

IF Norvallas Simon Martinsson fick en varning i den 26:e minuten. Men trots detta fortsatte hemmalaget att hålla bollen på Bua IF:s planhalva och till slut lyckades de kvittera i den 37:e minuten tack vare Santiago Diaz Montealegre.

Men Bua IF gav sig inte och Labinot Syla gjorde sitt andra mål i matchen bara fyra minuter efter Norvallas kvittering. Det blev en utmaning för IF Norvalla som försökte att komma tillbaka in i matchen men de fick det svårare när Oskar Mattiasson blev utvisad i den 65:e minuten.

Bua IF fortsatte att pressa och Labinot Syla gjorde sitt tredje mål i matchen genom ett straffmål i den 66:e minuten. Matchen slutade därmed med segern för Bua IF med 3-1. En fantastisk prestation av Bua IF och deras målskytt Labinot Syla som gjorde hela tre mål i matchen. IF Norvalla behöver ladda om och förbereda sig för nästa match.