Match i Division 5 Halland Norrra, herrar 2023
Matchstart: 2023-08-23 kl 18:30
Arena: Håstens IP A
Publik: 169

På onsdag kväll möttes Unite People FC och Bua IF på Håstens IP A i en match i Division 5 Halland Norra för herrar. Domare för matchen var Pontus Johansson, assisterande domare var Patrik Martinsson och Fadil Zeneli. Publiksiffran landade på 169 personer som väntade på en spännande match.

Matchen började med ett frenetiskt tempo och det skulle inte dröja länge innan det första målet kom. I den nionde minuten drog Unite People FC:s Ahmed Hamad på sig en varning. I den 20:e minuten blev det dock en chock för Bua IF när Unite People FC:s Henrik Rosvall satte in bollen och gjorde 1-0. Unite People FC var nu igång och bara fyra minuter senare gjorde Sebastian Fogde mål, vilket innebar 2-0 till hemmalaget. I minut 26 drog Dion Kastrioti på sig en varning.

Under andra halvleken försökte Bua IF att pressa på för att ta in försprånget. I den 63:e minuten var det dags för en varning för Lulzim Nuha som spelade för Bua IF. I den 78:e minuten tog Bua IF chansen när Oskar Cronvall slog i bollen och motståndarna missade att rädda målet, vilket innebar 2-1. Unite People FC försökte fortsätta att hålla Bua IF borta från målet, men i den 86:e minuten lyckades Arif Azemi sätta en straff för Bua IF och avslutade därmed en come back. Matchen såg ut att sluta lika, men Unite People FC:s Jonatan Janssens Larsson gjorde det avgörande målet i den 89:e minuten. Matchen slutade med 3-2 till Unite People FC.

Trots att matchen blev kantad av varningar och tuffa spelledsförhållanden var det en riktigt spännande och underhållande match för publiken på Håstens IP A. enda lägret fick jubla större än det andra, men det var en match som höll spänningen på topp hela vägen in i den sista minuten.