Match i Division 5 Halland Norrra, herrar 2023
Matchstart: 2023-10-08 kl 15:00
Arena: Norvalla IP
Publik: 150

Det var en intensiv match på Norvalla IP när IF Norvalla tog emot Väröbacka GIF i Division 5 Halland Norra. Hemmalaget visade från början att de inte tänkte släppa greppet om andraplatsen i tabellen, medan bortalaget hade andra planer.

Redan efter 11 minuter bröt Amadeus Öst igenom och satte in 1-0 för IF Norvalla. Väröbacka GIF kämpade på och försökte skapa farliga lägen, men fångades allt som oftast av hemmalagets försvar.

I den 21:a minuten slog Amadeus Öst till igen och såg till att ledningen utökades till 2-0 för IF Norvalla. Väröbacka GIF försökte desperat hitta ett sätt att ta igen försprånget, men hemmalagets försvar höll tätt.

I den andra halvlekens inledning fick Santiago Diaz Montealegre en varning för IF Norvalla, och några minuter senare belönades också Jesper Albrektsson med en varning.

I slutändan lyckades IF Norvalla hålla taktpinnen i matchen och stänga ute Väröbacka GIF från målkolumnen. Slutresultatet skrevs till 2-0 till IF Norvallas fördel, vilket också gav dem en solid andraplats i tabellen. Bortalaget Väröbacka GIF ligger kvar på fjärdeplatsen.