Match i Division 5 Medelpad, herrar 2022
Matchstart: 2022-05-05 kl 19:00
Arena: Västhagen IP
Publik: 66

Matfors IF 2 tog emot FC Kraftfull på Västhagen IP inför en publik på 66 personer. Domaren Mats Broman höll i matchens dirigering med assistans av Björn Sjöblad och Lukas Geibe.

Redan i den sjunde minuten hamnade FC Kraftfulls Mohammad Omar i domarens blickfång och tilldelades en varning. Inte långt efter fick även Momodou Khan en varning för FC Kraftfull. I den 25:e minuten tog hemmalaget ledningen genom Albin Grandin, vilket innebar 1-0 till Matfors IF 2.

Spänningen fortsatte och i den 32:a minuten drog Israel Kalenga på sig en varning för FC Kraftfull. Strax efter åkte Momodou Khan på sin andra varning och blev därmed utvisad från matchen, vilket satte gästlaget i en knepig situation.

I den andra halvleken fick även Matfors IF 2 en varning genom Albin Öberg, men det hindrade inte laget från att fortsätta pressa mot motståndarmålet. I den 77:e minuten utökade Linus Vallin ledningen till 2-0 på straff, och i den 87:e minuten stängde Rasmus Wiklander matchen genom att sätta 3-0 för hemmalaget.

Trots en sen varning till Mahamed Barow för FC Kraftfull lyckades inte bortalaget komma närmare och matchen slutade 3-0 till Matfors IF 2. En välförtjänt seger för hemmalaget i Division 5 Medelpad.