Match i Division 5 Medelpad, herrar 2023
Matchstart: 2023-06-22 kl 19:00
Arena: Stöde IP
Publik: 65

Matchen mellan Stöde IF och Nedansjö IK på Stöde IP blev en riktig rysare för de 65 åskådarna på plats. Domare Robin Bergman höll i taktpinnen med assistans av Max Pettersson och Emma Mattsson.

Matchen började jämnt och det dröjde ända till den 23:e minuten innan första målet kom, då Tomas Decker satte 1-0 för Stöde IF. Nedansjö IK lät sig inte nedslås och kvitterade snabbt genom Marcus Jonsson i den 28:e minuten. Innan halvtid lyckades Jonsson även sätta dit en straff och ge sitt lag ledningen 2-1.

Under den andra halvleken utökade Jonsson sin målskörd och satte 3-1 för Nedansjö IK i den 60:e minuten, och hade nu ett hattrick i bagaget. Stöde IF gav dock inte upp och reducerade till 2-3 genom Rasmus Mattsson i den 74:e minuten.

Matchen blev sedan het på slutet med en varning till både Joakim Wickberg från Nedansjö IK och Youssef Aljadi från Stöde IF. Trots ett hårt försök från Stöde IF att komma ikapp lyckades de inte få in en kvittering och matchen slutade 2-3 till Nedansjö IK. Marcus Jonsson blev den stora matchhjälten med sitt hattrick och avgjorde matchen till Nedansjö IK:s fördel.