Match i Division 5 Medelpad, herrar 2023
Matchstart: 2023-08-10 kl 18:30
Arena: Kustängens IP
Publik: 22

På torsdag kväll möttes Södermalm FF och Nedansjö IK på Kustängens IP i Division 5 Medelpad, herrar. Matchen sågs av 22 åskådare och dömdes av Jason Blomqvist med assistans av Robert Lundqvist och Jordan Blomqvist.

Redan i den nionde minuten satte Södermalm FF ledningsmålet genom Christer Eriksson och det såg ut som en snabb avslutning av matchen. Men Nedansjö IK kämpade på och i den 42:a minuten gjorde Oskar Brusell Strid mål, vilket innebar kvittering och en jämnare matchbild.

Andra halvlek inleddes med att Mattis Olofsson, nummer 9 i Södermalm FF, satte ledningsmålet efter 57 minuters spel. Dennis Marzouki fick en varning i den efterföljande minuten. Nedansjö IK kämpade på, men det var Södermalm FF som utökade sin ledning ytterligare genom Marzouki själv, som satte sitt eget mål i den 72:a minuten.

Nedansjö IK fick det svårt när Simon Nyberg fick en utvisning i den 76:e minuten. Södermalm FF fortsatte att pressa och Olofsson fick en varning i den 85:e minuten. I den 87:e minuten satte Michael Ankarmark det sista målet för Södermalm FF, vilket också var matchens slutresultat: 4-1.