Match i Division 5 Medelpad, herrar 2023
Matchstart: 2023-09-24 kl 17:00
Arena: Viskans IP
Publik: 55

Södermalm FF dominerade från första minut och tog en tidig ledning genom Tommy Stenqvist som gjorde två snabba mål inom loppet av en minut. Viskans IF försökte svara tillbaka men Södermalm FF kontrollerade matchen och Peter Bingman gjorde lagets tredje mål efter 21 minuter.

Viskans IF lyckades äntligen få till ett mål när Rasmus Sjölinder reducerade till 1-3 efter 26 minuter, men Södermalm FF svarade snabbt genom Tommy Stenqvist som fullbordade sitt hattrick i minut 38. Precis innan halvtid fick Södermalm FF en straff som Bo Göran Sundqvist satte för att göra lagets femte mål, och Viskans IF fick även två varningar under första halvlek.

I andra halvlek fortsatte Södermalm FF att dominera och gjorde två snabba mål genom Hugo Hamlund och återigen Tommy Stenqvist. Viskans IF fick ännu en varning innan Södermalm FF gjorde sitt åttonde mål genom Bo Göran Sundqvist.

Publiken på Viskans IP såg sin hemmalag förlora med 1-8 och Södermalm FF spelade en imponerande match med ett starkt försvar och en effektiv anfallslinje. Domaren Mahar Usew och hans assisterande domare Hugo Pihlström och Abdulahi Shino höll en god kontroll på matchen och undvek stora incidenter. Det var en imponerande seger för Södermalm FF som fortsatte att visa sin styrka som ett topplag i Division 5 Medelpad.