Match i Division 5 Norrbotten Norra, herrar  2023
Matchstart: 2023-06-08 kl 19:30
Arena: Åkevallen
Publik: 46

IFK Kalix 2 vann borta mot Luleå SK 2 i en actionfylld fotbollsmatch som spelades på Åkevallen på torsdagskvällen. De första minuterna var jämnt spelade med chanser åt båda hållen, men det var gästande Kalix som drog första strået. I den 24:e minuten nickade John Engren in bollen efter en fin hörna och satte därmed 0-1 till bortalaget.

Kalix fortsatte att trycka på och i den 13:e minuten utökade Hugo Olsson ledningen till 0-2 med ett distinkt skott. Efter detta tog hemmalaget över spelet och skapade flera farliga målchanser. I den 52:a minuten lyckades de också reducerade efter att Aram Tesfaldet Shibeshi satt dit en snygg nick. Det var dock kortvarigt då Kalix snabbt återtog tvåmålsledningen med en fin bit av lagspel och en nytt mål från Olsson.

Luleå kämpade tillbaka och i den 70:e minuten reducerade de igen genom ett straffmål från Abshir Gure Sanweyne. Resten av matchen var mycket nervös med flera hårda tacklingar och varningar från domaren. I de sista minuterna av matchen satte Faisal Aminu Salley dit en sista spik i kistan och satte slutresultatet på 2-4 till Kalix.

Matchen var jämn med många chanser åt båda hållen och båda lagen kämpade hårt på planen. IFK Kalix 2 visade sig dock starkare och tog tre viktiga poäng i Division 5 Norrbotten Norra.