Svartbjörnsbyns IF - IFK Kalix 2 (2 - 2)
Match i Division 5 Norrbotten Norra, herrar  2023
Matchstart: 2023-07-03 kl 19:00
Arena: Bossevallen
Publik: 79

Matchen mellan Svartbjörnsbyns IF och IFK Kalix 2 på Bossevallen blev en riktigt spännande tillställning inför 79 åskådare denna måndagskväll. Domare Mats Engström höll i taktpinnen på planen, assisterad av Viktor Undebjörk och Ahmad Sheikh Ayoub.

Det dröjde inte länge innan det blev heta känslor på planen, och redan i den 14:e minuten drog en spelare från IFK Kalix 2 på sig en varning. Samma öde drabbade en annan spelare från bortalaget i den 24:e minuten. Svartbjörnsbyns IF var inte heller felfria, och i den 39:e minuten var det deras tur att få en varning.

I den 44:e minuten bröt Jespher Pettersson dödläget och satte 1-0 till hemmalaget, vilket gladde publiken på läktaren. Men glädjen var kortvarig då Abdirahman Abdi Mohamed kvitterade för IFK Kalix 2 precis innan halvtid.

I början av den andra halvleken tog IFK Kalix 2 ledningen genom Vidar Fredriksson, men Jespher Pettersson stod för sitt andra mål i matchen och kvitterade till 2-2 i den 64:e minuten.

Trots flera farliga chanser åt båda hållen lyckades inget av lagen avgöra matchen, och domare Mats Engström var tvungen att dela ut ännu en varning, denna gång till Olivier Obed Kalume Bujiriri från Svartbjörnsbyns IF, i den 85:e minuten.

Matchen slutade 2-2 och båda lagen får nöja sig med en poäng vardera i Division 5 Norrbotten Norra. En intensiv match som bjöd på både mål och spänning ända till slutsekunderna.