Match i Division 5 Norrbotten Norra, herrar  2023
Matchstart: 2023-08-19 kl 14:00
Arena: Palovallen
Publik: 29

Parkalompolo IK tog en övertygande seger över Luleå SK 2 på Palovallen i lördags. Redan efter fyra minuter satte Daniyal Qorbani sitt första mål och bara minuten senare utökade han ledningen till 2-0. Hemmalaget dominerade matchen från början till slut och Ross Matthew Armstrong satte den tredje målet efter 25 minuter. Per Mattias Nutti gjorde sedan mål i minut 28 och Daniyal Qorbani fick en varning strax före halvtidsvilan. Men innan domaren hann blåsa för halvtid hade Qorbani hunnit fullborda sitt hat trick med sitt tredje mål i minut 41.

I andra halvlek fortsatte Parkalompolo IK att dominera och i minut 61 stod det plötsligt 6-0 efter ett självmål från Luleå SK 2. Oliver Movenius fick sedan äran att göra matchens sista mål i minut 82 och siffrorna skrevs till 7-0. Publiken på Palovallen, som endast uppgick till 29 personer, fick se en överlägsen insats från hemmalaget. Domaren Mårten Larsson hade ett relativt lugnt jobb och assisterades av Leif U Pekkari och Mate Simasiku. Med den här segern kliver Parkalompolo IK upp på en fjärdeplats i tabellen efter åtta spelade matcher.