Match i Division 5 Östergötland Mellersta, herrar 2022
Matchstart: 2022-05-21 kl 12:00
Arena: Sätervallen
Publik: 78

Björsäters SK vände underläge till seger och besegrade Kimstad GoIF med 3-2 efter två lyckade straffsparkar. Matchen spelades på Sätervallen inför en publik på 78 personer och domare var Jesper Lindström Malm med assistans av Nils Forssén och Niclas Lindström Malm.

Det var Kimstad som kom ut som det starkare laget och tog ledningen i den 29:e minuten efter ett mål av Liam Ekeroth. Kimstad fortsatte att dominera och ökade ledningen till 2-0 i den 34:e minuten genom Sebastian Söderholm. Men Björsäters gav inte upp och reducerade i den 36:e minuten efter en straffspark från Tim Anspach.

I andra halvlek blev David Gustafsson varnad för Björsäters i den 55:e minuten och Krister Perfors för Kimstad i den 68:e minuten. Noel Jardstål från Kimstad fick en varning i den 74:e minuten och ytterligare två varningar i den 85:e minuten, vilket resulterade i en utvisning. Därefter utnyttjade Björsäters situationen och genom Adrian Clintholt kunde de kvittera till 2-2 i den 79:e minuten.

I den 89:e minuten fick Björsäters en straffspark som Tim Anspach steg fram och satte för en ny ledning. Matchen avslutades med en varning till Tobias Pettersson från Björsäters i den 90:e minuten och Björsäters kunde fira sin vinst på hemmaplan.