Match i Division 5 Östergötland Mellersta, herrar 2022
Matchstart: 2022-08-17 kl 18:30
Arena: Dackevallen
Publik: 67

I en spännande match på Dackevallen möttes Falerums IF och Vånga IF i Division 5 Östergötland Mellersta. Med en publik på 67 personer och domaren Peres Rozbayani med assistans från Adis Cejvan och Alexander Romic på planen var det dags för avspark på onsdagskvällen.

Redan efter 16 minuter satte Vånga IF bollen i nät och tog ledningen med 0-1, genom Erik Sundell. Men Falerums IF var inte nöjda och svarade direkt genom Daniel Asplund som kvitterade till 1-1 i den 24:e minuten. Bara tre minuter senare tog Falerums IF ledningen genom Alexander Pihl som satte bollen i mål och gjorde det 2-1.

Falerums IF fortsatte att pressa på och i den 31:a minuten satte Daniel Asplund sitt andra mål för kvällen och gjorde det 3-1 till hemmalaget. Vånga IF gav dock inte upp och fortsatte att kämpa, vilket resulterade i ett mål i den 70:e minuten genom William Mårtensson som reducerade till 3-2.

Matchen stod och vägde och båda lagen kämpade hårt för att komma fram till fler mål. Vånga IF fick två varningar, en för Andreas Larsson i den 65:e minuten och en för Daniel Johansson i den 75:e minuten. Falerums IF fick en varning för Alexander Pihl i den 83:e minuten. Även Fredric Johansson och Kristoffer Öhrn i Vånga fick varsin varning under matchen.

Trots flera chanser lyckades Vånga IF inte få in fler mål och matchen slutade 3-2 till hemmalaget Falerums IF. En välspelad match av båda lagen som bjöd på hög intensitet och spänning ända till slutsignalen.