Match i Division 5 Östergötland Mellersta, herrar 2022
Matchstart: 2022-08-24 kl 18:30
Arena: Tallbovallen
Publik: 40

I en överlägsen insats besegrade Falerums IF Tallboda IF med hela 6-2 på Tallbovallen i en match i Division 5 Östergötland Mellersta för herrar.

Matchen inleddes starkt för Falerums IF med ett tidigt mål av Daniel Asplund i den 5:e minuten, följt av ytterligare ett mål av samma spelare i den 11:e minuten. Daniel Asplund visade verkligen framfötterna och fullbordade sedan sin hat-trick med ett mål i den 18:e minuten.

Det var inte bara Asplund som visade framfötterna, även Hugo Andersson lyckades göra sitt namn känt på resultattavlan med ett mål i den 23:e minuten. Tallboda IF lyckades dock reducera genom Magnus Axelsson som satte dit en boll i den 38:e minuten.

Bara innan halvtidsvilan utdelade domaren en varning till Hugo Andersson från Falerums IF. Men strax innan halvtidsvilan gjorde Daniel Asplund sitt fjärde mål i matchen och utökade Falerums IF:s ledning till 5-1.

Andersson fortsatte att visa upp sin målfarlighet och satte dit sitt andra mål för kvällen i den 47:e minuten. Med en 6-1 ledning såg det tungt ut för Tallboda IF. Matchen präglades även av ett par varningar till Falerums IF spelare, först till Albin Wretman i den 58:e minuten och sedan till Petter Thor i den 60:e minuten.

Tallboda IF lyckades dock reducera genom Robbie Mc Leod i den 79:e minuten, men det räckte inte för att hota Falerums IF:s ledning. Matchen slutade 6-2 till Falerums IF som kunde lämna planen med tre poäng i bagaget efter en stark insats.