Match i Division 5 Östergötland Mellersta, herrar 2022
Matchstart: 2022-08-31 kl 19:00
Arena: Kisa IP
Publik: 49

På en solig onsdagskväll mötte Kisa BK B hemmalaget Vånga IF på Kisa IP inför en publik på 49 personer. Domare Johnny Bojestig hade assistans från Yahya Bukuru och Alexander Romic.

Matchen startade med ett högt tempo och båda lagen lade energi på att få igång sitt anfallsspel. I den 14:e minuten slog Kisa BK B till och Yasin Abbas Aden satte laget i ledning med 1-0. Efter målet fortsatte Kisa BK B att dominera matchen och höll trycket uppe. I den 35:e minuten fick Elias Abbasi en frispark som ledde till att han kunde sätta laget i en 2-0 ledning.

Vånga IF försökte fortsätta kämpa, men Kisa BK B fortsatte att ha greppet om matchen. Fredric Johansson fick en varning i den 42:a minuten och i den andra halvleken fick både Ahmed Ayub Osman och Mohamid Ramez Alsakkal varsina varningar.

I den 62:a minuten gjorde Jacob Lindblom ett snyggt mål som ledde till att Kisa BK B ökade sin ledning till 3-0 och tog matchens definitiva grepp. Laurenzo Douglas Larky fick en varning i den 82:a minuten och Jonathan Poikela fick en varning för Vånga IF i den 87:e minuten, men det var för sent för Vånga IF att hämta in resultatet.

Matchen slutade med en säker 3-0 vinst för Kisa BK B, som visade upp ett starkt och välorganiserat spel. Trots Vånga IF:s kämparglöd och försök att få till ett mål, lyckades de inte komma ikapp Kisa BK B:s ledning. En välspelad match i Division 5 Östergötland Mellersta, där Kisa BK B stärkte sin position i tabellen.