Match i Division 5 Skåne Södra, herrar 2022
Matchstart: 2022-06-22 kl 19:00
Arena: Höllvikens IP A-plan
Publik: 59

Matchen mellan FC Näset och Skurups AIF inleddes på Höllvikens IP A-plan en kväll där båda lagen var inställda på att ta tre poäng. Efter en intensiv inledning på matchen var det FC Näset som tog ledningen redan i den fjärde minuten. Markus Swane stod för målet, vilket var hans sjunde för säsongen, och satte därmed tonen för resten av matchen.

Under resten av första halvlek försökte både FC Näset och Skurups AIF att skapa fler målchanser, men inget av lagen lyckades få in bollen i mål igen. I halvtid ledde FC Näset med 1-0.

Andra halvlek fortsatte i samma anda med båda lagen kämpande för att få in en kvittering eller ytterligare mål. Matchen var intensiv och tempot högt, vilket ledde till flera farliga chanser åt båda håll.

I den 64:e minuten drog FC Näsets Erik Tillgren på sig en varning, medan Skurups AIF:s Simon Johansson fick en varning i den 75:e minuten. Båda lagen fortsatte pressa på för att få in ett mål till, men när domaren blåste av matchen stod det fortfarande 1-0 till FC Näset.

Med segern för FC Näset klättrade de upp till plats 7 i tabellen, medan Skurups AIF låg kvar på plats 5. En viktig seger för FC Näset i jakten på en högre placering i divisionen och en missad chans för Skurups AIF att klättra i tabellen efter deras obesegrade svit.