IFK Ystad FK - Rydsgårds AIF (5 - 0)
Match i Division 5 Skåne Södra, herrar 2022
Matchstart: 2022-06-22 kl 19:00
Arena: Sandskogens IP B-plan

IFK Ystad FK fortsatte sin imponerande form när de mötte Rydsgårds AIF på Sandskogens IP B-plan i en match i division 5 Skåne Södra. Trots att det inte fanns några åskådare på plats för att heja på lagen, spelade båda lagen med mycket energi och entusiasm.

IFK Ystad FK öppnade målskyttet i den 28:e minuten när Filip Kiel gjorde sitt tredje mål för säsongen. Kort därefter utökade Kiel sin målskörd genom att göra ytterligare ett mål i den 40:e minuten. Rydsgårds AIF hade svårt att hitta rätt i spelet, och närmade sig inte IFK Ystads mål förrän i den 48:e minuten när Tobias Björk fick en varning.

IFK Ystad FK fortsatte att dominera matchen, och Kiel fullbordade sitt hat trick genom att göra sitt femte mål för säsongen i den 44:e minuten. Axel Dahlberg ökade sedan ledningen till 4-0 i den 56:e minuten när han gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

Rydsgårds AIF försökte att komma tillbaka in i matchen, men IFK Ystad FK höll en tät defensiv och släppte inte in några mål. Istället utökade Dahlberg IFK Ystads ledning till 5-0 i den 80:e minuten när han gjorde sitt sjunde mål för säsongen.

När slutsignalen ljöd stod det klart att det var IFK Ystad FK som gick segrande ur matchen. Med en imponerande prestation stärkte de sin position i tabellen och placerade sig på en andra plats, medan Rydsgårds AIF fortsätter att kämpa i botten av tabellen.