Match i Division 5 Skåne Södra, herrar 2022
Matchstart: 2022-08-13 kl 13:00
Arena: Granhällans IP A-Plan
Publik: 54

Matchen mellan Rydsgårds AIF och Svedala IF på Granhällans IP A-Plan blev en intensiv batalj inför en publik på 54 personer. Domaren Markus Dajcman höll i taktpinnen med assistans från Patricio Nunez och Shaban Sylejmani.

Det var Rydsgårds AIF som tog ledningen i matchen efter bara 12 minuter, då Olof Nordblad stod för sitt fjärde mål för säsongen och satte dit bollen bakom Svedala IF:s målvakt. Men Svedala IF kvitterade efter 25 minuter genom Erik Johansson, och matchen var lika.

I den andra halvleken tog Svedala IF ledningen genom Andreas Ohlsson, som satte dit sitt sjätte mål för säsongen och gjorde det till 2-1. Rydsgårds AIF försökte desperat att komma tillbaka in i matchen, men det var istället Svedala IF som utökade ledningen genom Simon Hult, vilket gjorde resultatet till 3-1.

Rydsgårds AIF:s frustration ledde till en varning för Kristofer Nilsson, medan Svedala IF:s Andreas Ohlsson också blev varnad senare i matchen.

Trots Rydsgårds AIF:s försök att pressa på mot slutet av matchen lyckades man inte att komma tillbaka, och Svedala IF kunde säkra tre viktiga poäng med en 3-1 seger. Svedala IF visade sin styrka och tog med sig segern tillbaka till Svedala, medan Rydsgårds AIF fick nöja sig med ett bittert nederlag inför sin hemmapublik.