Match i Division 5 Skåne Södra, herrar 2022
Matchstart: 2022-09-10 kl 12:00
Arena: Skurups IP A-plan
Publik: 97

Skurups AIF tog emot Svedala IF på hemmaplan i Division 5 Skåne Södra, herrar. Matchen startade klockan 12:00 och lockade en publiksiffra på 97 personer. Domare för matchen var Christer Johansson, assisterade av Fitim Miftari och Ismet Binakaj som inkasserade varsin arvodescheck efter slutsignalen.

Innan matchen låg Skurups AIF på sjätte plats i tabellen medan gästande Svedala IF låg på en sjundeplats. Efter matchen var det dock Svedala som hade klättrat upp på fjärdeplatsen medan Skurup hade tappat till sjundeplatsen.

Matchen bjöd på högt tempo och spännande fotboll. Redan efter tio minuter fick Skurup AIF till ett rejält klackspark och den landade precis över Svedala IF:s mållinje. Det var Oliver Nander som stod för målet, hans fjärde för denna säsong. Bara minuter senare var det Svedalas tur att göra ett mål när Simon Hult satte bollen i nätmaskorna och kvitterade.

Efter en halvtimme av spel gjorde Shqiprim Istrefi Svedalas andra mål i matchen och tog ledningen. Men Skurups AIF svarade snabbt med två mål inom två minuter. Först var det Oliver Nander igen, och sedan Simon Johansson. Med bara några minuter kvar av första halvlek gjorde André Andersson en ful tackling och drog på sig ett gult kort.

Andra halvlek fortsatte med högt tempo. Svedala lyckades kvittera när en Skurupsspelare råkade göra ett självmål i minut 72. Men bara fem minuter senare satte Filip Lindblom Skurups AIF i ledning igen och det kändes som om de skulle vinna matchen.

Svedala gav sig dock inte och Joel Bjerhage lyckades kvittera igen i minut 85. Sedan var det en vansinnig avslutning på matchen där Svedala IF:s Erik Johansson först drog på sig ett gult kort i minut 90+2 och sedan gjorde matchens sista mål i minut 90+3 vilket även blev slutresultatet 4-5 till Svedalas fördel. Efter slutsignalen drog Filip Lindblom på sig ett gult kort och fick lämna planen. Svedala kunde sedan fira en tung bortaseger medan Skurups AIF tvingades inse att de hade tappat en trolig vinst efter en magstark avslutning.