Match i Division 5 Småland Sydvästra, herrar 2023
Matchstart: 2023-06-21 kl 19:00
Arena: Kämpevallen, Guddarp
Publik: 134

Det var en kylig kväll på Kämpevallen när Guddarps IF mötte Västboås GoIF i Division 5 Småland Sydvästra för herrar. De 134 åskådarna höll andan när matchen drog igång kl 19:00 och domaren Ehsan Afshar blåste igång matchen.

Redan efter två minuter bröt Västboås GoIF isen på måltavlan när August Gunnarsson gjorde ett fantastiskt mål och tog ledningen 0 - 1. Guddarps IF försökte svara men Västboås GoIF stod upp bra och höll sin ledning.

I den 20:e minuten slog Västboås GoIF till igen. August Gunnarsson bröt igenom Guddarps IF:s försvar och gjorde sitt andra mål för kvällen. Guddarps IF försökte göra en comeback men Västboås GoIF höll tätt.

Med en stark första halvlek fick Västboås GoIF med sig momentumet in i andra halvlek. I den 59:e minuten gjorde August Gunnarsson hattrick när han satte en vacker frispark och ökade ledningen till 0 - 3.

Guddarps IF hade svårt att få till ett bra anfallsspel och i den 83:e minuten gjorde Västboås GoIF ytterligare ett mål. Abdou Darboe nickade in ett fint inlägg och ökade ledningen till 0 - 4.

Matchen var avgjord men Västboås GoIF ville visa att de menade allvar. I den 89:e minuten gjorde Felix Carlsson ett fantastiskt mål och ytterligare en gång slog Västboås GoIF till. Matchen slutade 0 - 5 och Västboås GoIF firade en överlägsen seger.

Domaren Ehsan Afshar och hans assisterande domare Abdulkadir Omar Saneey och Hossein Ahmadi behövde inte agera mycket då matchen flöt på smidigt. Guddarps IF får nu ladda om inför nästa match medan Västboås GoIF kan fortsätta glädjas åt en viktig seger.