Match i Division 5 Småland Sydvästra, herrar 2023
Matchstart: 2023-09-10 kl 16:00
Arena: Ryavallen, Ås
Publik: 151

Agunnaryds IF vann en tuff match mot Västboås GoIF på söndagseftermiddagen framför en publik på 151 personer på Ryavallen i Ås. Det var en jämn match där båda lagen kämpade hårt för att ta hem segern.

Matchen började med några hårdsmällar och en varning för Västboås GoIFs August Gunnarsson i den 31:a minuten. Men det var hans mål i den 40:e minuten som gav Västboås ledningen med 1-0.

Tyvärr blev det en vändpunkt för Västboås när Gunnarsson fick sin andra varning i den 44:e minuten och tvingades lämna planen. Agunnaryds IF utnyttjade situationen och gjorde två mål inom loppet av fem minuter i den andra halvleken. Oskar Lagerstedt satte in kvitteringen i den 55:e minuten och Albin Malmström gjorde 2-1 i den 60:e minuten.

Västboås försökte hårt för att komma tillbaka men det var Agunnaryds IF som gjorde ytterligare ett mål i den 71:a minuten efter ett vackert skott av Linus Rosengren. Västboås gav inte upp och kunde göra 2-3 i den 77:e minuten genom en vacker frispark av Sebastian Nyström. Trots den sena reduceringen kunde inte Västboås lyckas få in ytterligare ett mål och slutresultatet stod sig till slutsignalen.

Agunnaryds IF visade upp en stark insats och säkrade en viktig seger. Det var en match som visade att det är viktigt att hålla huvudet kallt och spela som ett lag för att ta hem segern.