Match i Division 5 Södermanland, herrar 2023
Matchstart: 2023-05-27 kl 19:00
Arena: Fröslunda IP A
Publik: 150

Det var en spännande match mellan FC Somtuna och IFK Nyköping U på Fröslunda IP A. Med en publik på 150 personer, inklusive domaren Shvan Tawfiq och assisterande domarna Malek Georges och Sadam Hussein, var det en kväll full av spänning.

Matchen började med en snabb start från FC Somtuna som tog ledningen redan efter sju minuter genom Habil Keyse Daud. Men IFK Nyköping U svarade snabbt och Marcus Gustafsson kvitterade med ett mål efter tolv minuter.

Matchen fortsatte att vara jämn, men FC Somtuna dominerade spelet med fler avslut på mål och flera farliga chanser. De belönades igen efter 52 minuter när Mohamed Warsame Abdulle gjorde sitt andra mål och gav FC Somtuna ledningen igen.

Det var en tuff match med flera gula kort som utfärdades av domaren. IFK Nyköping U fick en varning tilldelad för Sadan Omar Jalil i minut 28, innan Liban Farah Abdulle från FC Somtuna varnades i minut 42. Abdulbassid Abdullahi från FC Somtuna fick också en varning i minut 79.

Men det var Hussein Amin Mohamed från FC Somtuna som satte spiken i kistan med ett mål i minut 87, vilket tog matchen till 3-1. IFK Nyköping U försökte desperat att återvända till spelet, men det var för sent.

IFK Nyköping U:s Sadan Omar Jalil fick en andra varning och därmed utvisning i slutminuterna av matchen, vilket försvårade chanserna att återvända. Matchen slutade med FC Somtuna som segrare med ett slutresultat på 3-1.