Match i Division 5 Södermanland, herrar 2023
Matchstart: 2023-09-02 kl 11:00
Arena: Stigtomta IP
Publik: 60

Matchen mellan Stigtomta IF och Runtuna IK på Stigtomta IP slutade oavgjort med resultatet 2-2. Det var en intensiv match där båda lagen kämpade hårt för att få med sig tre poäng.

Det var Stigtomta IF som tog ledningen i den åttonde minuten genom Hampus Almberg, som lyckades sätta bollen i nätet efter en fin passning från sina lagkamrater. Men Runtuna IK svarade snabbt och kvitterade endast nio minuter senare genom Anders Jernér.

Hampus Almberg var i grym form och satte även Stigtomtas andra mål i den 53:e minuten, vilket gav dem ledningen igen. Men Runtuna gav sig inte och fortsatte att pressa på. I den 62:a minuten lyckades Linus Stenberg kvittera för Runtuna IK och matchen var återigen jämn.

Domaren var tvungen att ta till sitt gula kort flera gånger under matchen för att hålla situationen under kontroll. Både Stigtomta IF och Runtuna IK fick flera varningar, med Linus Gustafsson och Axel Vejdal som de sista att få kort i den 89:e minuten.

Trots flera försök från båda lagen att avgöra matchen slutade det hela alltså 2-2. En jämn och spännande match som underhöll de 60 åskådarna på plats. Ett rättvist resultat sett till hur matchen utvecklade sig och båda lagen kan vara nöjda med en poäng vardera.