Match i Division 5 Stockholm C, damer 2023
Matchstart: 2023-06-11 kl 18:00
Arena: Farsta IP 1
Publik: 75

FoC Farsta FF tog en övertygande seger på hemmaplan mot Aspuddens FF, där de vann med hela 9-0. Det var en tuff match för Aspuddens FF som inte riktigt lyckades etablera något tryck mot sina motståndare.

Matchen började jämnt men det var FoC Farsta FF som tog ledningen i den 26:e minuten när Jennifer Isabel Loo skickade in bollen i mål. Efter det förstärkte hemmalaget sitt spel och i den 38:e minuten dubblade Emy Borefur ledningen med en fin spelkombination.

Strax innan halvtid fick FoC en straff, och Emmie Holmlund kunde tryggt sätta bollen i mål och ta ledningen till 3-0 för hemmalaget. I den 44:e minuten utökade Emma Eriksson von Gyllenpalm ledningen, och bara fyra minuter in i andra halvlek var Johanna Halldin också med och tryckte in en boll.

FoC fortsatte att dominera matchen och i den 80:e minuten satte Emy Borefur sin andra boll i mål, och två minuter senare var det dags igen när Emma Eriksson von Gyllenpalm också skrev in sig på målskyttelistan. I den 84:e minuten var det Emy Borefur som gjorde sitt hat trick när hon skickade in lagets åttonde mål, och bara två minuter senare avslutade Marjan Azarian målskyttet med ett mål som fastställde slutresultatet till 9-0.

FoC Farsta FF visade upp en stor vilja och starkt spel, medan Aspuddens FF hade en tuff match där de inte lyckades etablera något motstånd och blev helt överkörda. Slutresultatet 9-0 visar på en dominant insats från FoC Farsta FF och skapar en bra grund för fortsättningen av säsongen.