Aspuddens FF - Sköndals IK FK (1 - 1)
Match i Division 5 Stockholm C, damer 2023
Matchstart: 2023-09-03 kl 18:00
Arena: Västberga IP 1

Söndagskvällen bjöd på en spännande match mellan Aspuddens FF och Sköndals IK FK i Division 5 Stockholm C för damer. Trots att det inte fanns någon publik på plats på Västberga IP 1, så var det två laddade lag som möttes på planen. Domaren Viktor Ilija Colak höll ett gott öga på matchen och höll den jämlik från början till slut.

Matchen inleddes starkt av Sköndals IK FK som tog ledningen efter bara 21 minuter genom My Wallin Jonsson. Målet var välplacerat och gav Sköndals IK FK energi att fortsätta trycka på. Aspuddens FF lät inte sig nedslås av det tidiga målet och slet hårt för att kvittera. I slutet av första halvlek gick Johanna Rubulis rakt in i Sköndals IK FK:s straffområde och avgjorde en fin passning till höger i målet. Resultatet var helt rättvist, 1 – 1, inför halvtidsvilan.

Andra halvlek blev minst lika spännande som den första när båda lagen kämpade för att ta ledningen. Sköndals IK FK fick en varning när Rebecca Lipschütz drog på sig ett gult kort efter en hård närkamp med en av Aspuddens FF:s spelare. Matchen fortsatte med intensivt spel och flera chanser från båda lagen. Trots detta lyckades ingen av lagen ta ledningen. Slutresultatet blev 1 – 1 vilket var en rättvis utgång av matchen.

Sammanfattningsvis var det en hårdkämpad match på Västberga IP 1 mellan Aspuddens FF och Sköndals IK FK som slutade i en välbalanserad oavgjord match med slutresultatet 1 – 1. Båda lagen gjorde en god insats och visade upp ett bra spel. Det blir spännande att se hur det går för lagen i resten av serien.