Matchstart: 2023-10-08 kl 18:00
Arena: Västberga IP 1

Matchreferat:

Det var en solig söndagkväll på Västberga IP när Aspuddens FF tog emot Vendelsö IK i Division 5 Stockholm C för damer. Trots noll publik på läktarna var det en väldigt intensiv match där Vendelsö IK visade upp sitt mycket starka spel.

Redan efter några minuter tog Vendelsö ledningen genom Leah Tibäck som satte 1-0. Suliana Bangura ökade sedan på ledningen till 2-0 med ett tidigt mål. Leah Tibäck fortsatte att vara i målform och gjorde sitt andra mål för kvällen, vilket innebar 3-0 till Vendelsö. Maja Salmela Nyström och Leonie Johansson utökat sedan ledningen ytterligare innan halvtid till 5-0.

I andra halvlek fortsatte Vendelsö att dominera och Nelly Strömberg och Leah Tibäck ökade ledningen till 7-0. Trots det tunga underläget kämpade Aspuddens FF på och Alice Turesson Ronnehed lyckades till sist reducera till 7-1.

Domaren John Nilsson blåste sedan av matchen och Vendelsö IK kunde fira en övertygande seger med 7-1. Aspuddens FF hade en tuff säsong och slutade sist i tabellen, medan Vendelsö IK avslutade på en imponerande tredje plats. Årets säsong var därmed färdigspelad och båda lagen kunde se fram emot nästa säsong.