Match i Division 5 Stockholm Södra, herrar 2023
Matchstart: 2023-08-21 kl 20:00
Arena: Hägerstensåsens BP 1
Publik: 40

I en mycket underhållande match på Hägerstensåsens BP 1 möttes Preben BoIS och FK Ekipa i Division 5 Stockholm Södra. Publiksiffran var 40 personer och domaren Rasmus Paulsson Wessberg höll i domarskedet med assistans av Zacharias Jerari och Amir Issa.

Matchen började starkt för Preben BoIS som redan i den 11:e minuten tog ledningen genom Filip Samuelsson. Bara tre minuter senare utökade Anton Regnander Bergh ledningen till 2-0. FK Ekipa lät dock inte sig besegras och i den 24:e minuten reducerade Filip Ilic till 2-1. Matchen blev intensiv och båda lagen drog på sig varningar, Filip Ilic och Martin Albadri för FK Ekipa och Reza Jafari för Preben BoIS.

I den andra halvleken fortsatte Preben BoIS att vara det starkare laget och i den 55:e minuten ökade Niels Silkeborg Brolev på till 3-1. FK Ekipa kämpade men lyckades inte komma ikapp och istället ökade Preben BoIS ledningen till 4-1 i den 88:e minuten genom ytterligare ett mål av Niels Silkeborg Brolev. Matchen fortsatte vara intensiv med fler varningar, bland annat till Nikola Zarev och Ivan Matic för FK Ekipa och Sebastian Ödquist för Preben BoIS.

När domaren blåste av matchen stod det klart att Preben BoIS vunnit med 4-1 mot FK Ekipa efter en stark insats på hemmaplan. En viktig seger i jakten på högre placeringar i serien för Preben BoIS medan FK Ekipa får ta med sig lärdomar inför kommande matcher.