Match i Division 5 Västergötland Södra, herrar 2022
Matchstart: 2022-05-19 kl 19:00
Arena: Kungaberg A
Publik: 40

Matchen mellan Fritsla IF och Äspereds IF på Kungaberg A började intensivt med båda lagen kämpande för att ta ledningen. Det var Fritsla IF som fick en drömstart när Lasse Broman satte in en frispark i den 12:e minuten, vilket gav dem en 1-0 ledning.

Äspereds IF försökte att komma tillbaka in i matchen men det var Fritsla IF som dominerade spelet och skapade flera farliga chanser. I den 39:e minuten ökade de sin ledning genom Adam Hämäläinen, vilket gjorde det 2-0 till hemmalaget.

Efter det andra målet försökte Äspereds IF att pressa på och skapa chanser, men Fritsla IF försvarade sig väl och höll siffrorna intakta. Matchen fortsatte med hårt spel och flera kort delades ut, bland annat till William Basile Tianou och Lasse Broman från Fritsla IF.

När domaren blåste av matchen stod det klart att Fritsla IF hade vunnit med 2-0 och säkrade därmed tre viktiga poäng i kampen för att undvika nedflyttning. Äspereds IF å andra sidan missade chansen att klättra på tabellen och behålla sin position på plats 3. Under matchens gång fanns det gott om stöd på läktaren, med en publik på 40 personer som skapade en bra stämning på Kungaberg A.

Domaren Anders Orlinder höll det hela under kontroll med assistans från Zvezdan-Nicola Costici och Elias Daoud som assisterande domare. Det var en välspelad match där Fritsla IF visade upp sin styrka och tog en viktig seger inför sina fans.