Matchstart: 2022-04-10 kl 13:00
Arena: Södra Sandby IP konstgräs

Matchreferat:

Det var en solig söndagseftermiddag på Södra Sandby IP när Hardeberga BK mötte Uppåkra IF i Division 6 Skåne Sydvästra B. Trots den vackra vädret var publiksiffran noll, men det hindrade inte lagen från att bjuda på en underhållande match.

Det var Uppåkra IF som tog ledningen redan i den sjunde minuten när Gustav Loth hittade nätet. Hardeberga BK försökte att komma tillbaka, men det var istället Uppåkra IF som utökade sin ledning i den 33:e minuten genom Elias Östlund.

Strax innan halvtid fick Uppåkra IF en straff som Daniel Holmquist säkert förvaltade och satte bollen i nätet, vilket gjorde att laget gick till pausvila med en 3-0 ledning.

I den andra halvleken lyckades Hardeberga BK reducera genom Mohamed Balde i den 58:e minuten, men det var inte tillräckligt för att hota Uppåkra IF. Gustav Loth satte dit sitt andra mål i den 79:e minuten och sedan ökade Emil Tsilkos och Elias Östlund på målskörden ytterligare med var sitt mål.

Matchen avslutades med ett mål av Elias Östlund i den 90:e minuten, vilket fastställde slutresultatet till 1-6 till Uppåkra IF. En överlägsen seger för bortalaget som dominerade matchen från början till slut.