Hallands Nations FF - Hardeberga BK 2 - 1

Hallands Nations FF - Hardeberga BK (2 - 1)
Match i Division 6 Skåne Sydvästra B, herrar 2022
Matchstart: 2022-09-24 kl 15:30
Arena: Klostergårdens IP plan 4 konstgräs

Hallands Nations FF tog en viktig seger hemma på Klostergårdens IP plan 4 konstgräs när de besegrade Hardeberga BK med 2-1 i en tight Division 6 Skåne Sydvästra B-match.

Matchen inleddes intensivt och redan efter 12 minuters spel tog hemmalaget ledningen genom Dennis Brattefelt, som med ett distinkt skott prickade in 1-0 för Hallands Nations FF. Hardeberga BK försökte svara men hade svårt att skapa farligheter framåt.

I den 26:e minuten drog Petter Kindberg på sig en varning för Hardeberga BK och det blev en tuff duell mellan lagen med fler varningar på nära håll. Precis innan halvtid fick även Jonathan Börjesson en varning för Hallands Nations FF.

I den 56:e minuten lyckades dock Hardeberga BK kvittera genom Jan Niclas Eriksson, vilket satte press på hemmalaget att hitta en ny ledning. Många chanser skapades åt båda håll men det dröjde ända tills den 90:e minuten då Izaak Ramkali avgjorde matchen med sitt mål, vilket innebar att Hallands Nations FF knep segern med 2-1.

Domaren Gustav Persson höll en bra linje under matchen och höll ordning på spelet, assisterad av Fredrik Bäckström och Goran Voloder. Trots att publiksiffran var noll så bjöd lagen på en fartfylld match med mycket kamp och vilja att vinna. Hallands Nations FF kunde till slut fira tre viktiga poäng medan Hardeberga BK lämnade planen besvikna efter en hård kamp.