IF Nornan - Orsa IF FK (8 - 4)
Match i Division 7 Norra Dalarna, herrar 2022
Matchstart: 2022-08-08 kl 19:00
Arena: Ryavallen

Måndagskvällens match på Ryavallen mellan IF Nornan och Orsa IF FK slutade med en målfest där IF Nornan visade sin dominans och vann med hela 8-4.

Redan efter fem minuter tog hemmalaget ledningen genom Mohsen Ahmadi, och innan första kvarten var över hade Muhammad Daev och Jens Thors också gjort var sitt mål, vilket gav IF Nornan en komfortabel 3-0-ledning. Innan paus hade även Ahmadi och Daev utökat ledningen till 5-0.

Orsa IF FK lyckades reducera genom Ali Abujazar i början av den andra halvleken, men Jens Thors återtog IF Nornans femmålsledning med sitt andra mål i matchen. Thors avslutade sedan sin hat-trick med en straff innan Abujazar åter reducerade för Orsa.

Rashad Husein utökade sedan IF Nornans ledning till 8-2, men Orsa gav inte upp och Ahmed Idris och återigen Abujazar lyckades göra mål och fastställa slutresultatet 8-4.

Domaren Rolf Hansson hade full kontroll på matchen och publiken, även om den var obefintlig, bjöds på målrika och underhållande 90 minuter fotboll mellan Division 7-lagen. IF Nornan visade sin klass och tar med sig tre viktiga poäng i jakten på seriesegern.