Match i Division 7 Uppland Östra, herrar 2022
Matchstart: 2022-05-13 kl 19:35
Arena: Johannesbäckskolan Konstgräs
Publik: 50

I en spännande match mellan Almunge IK och Rånäs IF på Johannesbäckskolan Konstgräs blev det till slut hemmalaget som drog det längsta strået. Redan i den 23:e minuten fick Almunge IK en drömstart när Albin Holm satte dit 1-0 för sitt lag.

Rånäs IF försökte komma tillbaka in i matchen men hade svårt att få till farliga målchanser. Istället var det Almunge IK som utökade sin ledning innan halvtid genom Oliver Raudasoja, som gjorde 2-0 i den 38:e minuten.

I den andra halvleken fortsatte Almunge IK att kontrollera matchen och skapa farliga chanser. Rånäs IF fick en spelare varnad i den 65:e minuten när Tony Eriksson drog på sig ett gult kort.

När matchen närmade sig sitt slut fick Almunge IK två spelare varnade samtidigt, Oliver Raudasoja och Philip Jalkeby, samt en spelare utvisad i form av Fredrik Holm i den 86:e minuten. Rånäs IF fick även en spelare varnad i samband med den utvisningen, när Albin Holm fick ett gult kort.

Trots en man mer på planen lyckades inte Rånäs IF reducera och matchen slutade 2-0 till Almunge IK. En välförtjänt seger för hemmalaget som bjöd på en stark laginsats och effektivt spel framåt. En tuff match med flera varningar och en utvisning som visade på att det var en het stämning på planen.