Match i Ettan Södra 2021
Matchstart: 2021-04-05 kl 16:00
Arena: Malmö Stadion

Referat:

IFK Malmö FK och Åtvidabergs FF möttes på Malmö stadion för en match i Ettan Södra. Trots att det inte fanns några åskådare på plats, bjöd lagen på en spännande match.

Redan efter sex minuter kom det första målet i matchen, men det var tyvärr ett självmål av IFK Malmö FK som ledde till att Åtvidabergs FF tog ledningen med 1-0. Efter målet ökade tempot på planen vilket ledde till flera chanser för båda lagen.

I den 58:e minuten fick Elliot Lindquist Nilsson en varning för IFK Malmö FK, följt av en varning för Henrik Ahlberg i den 64:e minuten. Ett par minuter senare tog IFK Malmö FK ett dubbelbyte, där Granit Stagova och Gustav Hillstedt byttes in för Emil Jönsson och Jesper Rindmo.

I den 68:e minuten gjorde även Åtvidabergs FF ett byte där Simon Sandholm byttes in för Jonatan Guseff. Knappt fyra minuter senare kom dock kvitteringen i matchen när Elliot Lindquist Nilsson gjorde sitt andra mål - denna gång till rätt mål. Resultatet blev därmed 1-1.

Mot slutet av matchen gjorde Åtvidabergs FF tre byten, där José Segura Bonilla, Gabriel Johansson och Hugo Widner byttes in för Erik Grandelius, Mohammed Mahammed och Marcus Karlsson. I slutminuterna bytte även IFK Malmö FK in Luka Petrovic, Victor Sköld och Philip Persson Lundgren för Kofi Yeboah Addae, Jakob Andersson och Besnik Rustemaj.

Matchen slutade oavgjort med resultatet 1-1, vilket innebar att båda lagen behöll sina positioner i tabellen - IFK Malmö FK på plats 9 och Åtvidabergs FF på plats 10. Trots att matchen var publikfri bjöd lagen på en tät och spännande match där båda lagen kämpade hårt för poängen.