Åtvidabergs FF - Oskarshamns AIK (1 - 1)
Match i Ettan Södra 2021
Matchstart: 2021-04-24 kl 15:00
Arena: Kopparvallen

På lördagseftermiddagen möttes Åtvidabergs FF och Oskarshamns AIK på Kopparvallen i en spännande match i Ettan Södra. Åtvidabergs FF kämpade för att ta poäng och klättra upp i tabellen, medan Oskarshamns AIK ville hålla sin position som tabelltvåa. Matchen drog igång kl. 15:00 och endast 8 personer var på plats för att heja fram sitt lag.

Det var Oskarshamns AIK som inledde matchen starkast och redan efter 27 minuter gjorde de 0-1 genom Nickmål av Oskar Stejdahl. Åtvidabergs FF försökte sätta press men hade svårt att ta sig igenom Oskarshamns försvar.

I halvtid gjorde Åtvidabergs FF ett byte då Mohammed Mahammed ersatte Daniel Rambin för att öka tempot i anfallet. Oskarshamns AIK gjorde sitt första byte efter 64 minuter då Zakaria Sawo ersatte Kgotso Masangane.

Åtvidabergs FF fick äntligen sin utdelning efter 68 minuter då José Segura Bonilla gjorde 1-1-målet som fick hemmapubliken att jubla. Åtvidabergs FF fortsatte att pressa Oskarshamns AIK men kunde inte göra några fler mål.

Oskarshamns AIK bytte in Flamur Dzelili för Johan Arvidsson efter 75 minuter och Åtvidabergs FF bytte in Jonatan Guseff för Jose Segura Bonilla efter 78 minuter. Åtvidabergs FF fick en varning efter 85 minuter då Marcus Karlsson varnades. Karlsson byttes ut för Hugo Widner efter 86 minuter och Oskarshamns AIK fick sin första varning efter 88 minuter då Zakaria Sawo varnades.

Matchen slutade oavgjort 1-1, vilket innebär att Åtvidabergs FF kunde ta en poäng och klättra upp till 14:e plats i tabellen, medan Oskarshamns AIK behåller sin position som tabelltvåa. Domaren Albert Mustafa höll i taktpinnen på plan och assisterades av Emanoel Tanzi och George Jomaa. Trotts den låga publiksiffran bjöd lagen på en tuff och spännande fotbollsmatch som bjöd på många chanser.