Match i Ettan Södra 2021
Matchstart: 2021-07-10 kl 16:00
Arena: Södermalms IP

Matchreferat:

En solig lördagseftermiddag på Södermalms IP i Skövde stod Skövde AIK mot FC Linköping City i en spännande match i Ettan Södra. Trots att det inte fanns några åskådare på plats var stämningen laddad inför matchen.

Redan efter 12 minuter tog Skövde AIK ledningen genom Daniel Ask, vilket satte tonen för resten av matchen. Viktor Granath utökade sedan ledningen till 2-0 i den 18:e minuten, och det var tydligt att hemmalaget hade kontroll över spelet.

Skövde AIK:s Oscar Lennerskog drog på sig en varning i den 28:e minuten, men det hindrade inte laget från att fortsätta dominera. Viktor Granath gjorde sitt andra mål i matchen strax innan halvtidsvilan, vilket innebar 3-0 till hemmalaget.

I halvtid gjorde båda lagen ett byte, och FC Linköping City försökte göra en ny satsning för att komma tillbaka i matchen. Men det var Skövde AIK som fortsatte att visa upp sitt dominanta spel, och Viktor Granath gjorde sitt tredje mål för dagen i den 73:e minuten.

Med bara några minuter kvar av matchen gjorde Skövde AIK ytterligare ett byte och stärkte upp försvaret. Trots en sen varning för FC Linköping Citys Dieu Le Veut Ntumbudi lyckades inte bortalaget komma tillbaka, och matchen slutade 5-0 till Skövde AIK.

Efter denna överlägsna seger ligger Skövde AIK nu på plats 6 i tabellen, medan FC Linköping City får fortsätta kämpa i botten av tabellen. En imponerande prestation av Skövde AIK som visade prov på starkt spel och effektivitet framför mål.